IN DE MEDIA

9 april 2019

Stichting Fier: Vangnet en springplank tegelijk

Van huiselijk geweld tot mensenhandel. De vrouwen die bij stichting Fier binnenkomen, hebben een inktzwarte tijd achter de rug. Na een intensief behandeltraject bij Fier leren ze bij het L.A.P. Atelier in Leeuwarden de stap naar economische zelfstandigheid te zetten.

Fier helpt vrouwen door middel van opleidingen en werk de laatste, essentiële stappen naar zelfredzaamheid te zetten. Daarvoor werkt de stichting ook samen met bedrijven. Zo is de stichting samen met specialist in gordijnstoffen A House of Happiness uit Leeuwarden een naaiatelier gestart, een sociale onderneming. ‘Directeur Johanna Jorritsma klopte bij ons aan, omdat ze iets waardevols wilde doen met de stof die ze overhadden’, vertelt Annemarie. ‘Ze had gehoord dat wij een leer-werkbedrijf zochten voor de vrouwen die bij ons behandeld worden. Dat was de start van het L.A.P. Atelier, een veilige plek voor kwetsbare vrouwen om weer aan werk te wennen en zelfvertrouwen op te bouwen. Vandaar ook de naam: L.A.P. staat voor Liefde, Aandacht en Progressie.’

Lees de rest van dit artikel op Kansfonds

 

 

25 september 2018

Atelier bij Fier bestaat een jaar: 'Ik weet dat ze hier om mij geven'

Cliënten van het opvangcentrum Fier in Leeuwarden hoeven niet stil te zitten. Sinds een jaar is er het initiatief L.A.P. Atelier waar ze werkervaring kunnen opdoen. Zo worden ze economisch en sociaal zelfredzaam.

In een kleine ruimte buigen zes vrouwen zich over diverse stoffen. Er worden vormen uitgeknipt en vlaggetjes genaaid. Het lijkt op een gewoon naaiatelier. Schijn bedriegt.

De ruimte is onderdeel van de gordijnenfabrikant A House of Happiness in Leeuwarden. In samenwerking met Fier, het landelijk expertise- en behandelcentrum op het gebied van geweld in afhankelijkheidsrelaties, heeft de gordijnenfabrikant het initiatief L.A.P. Atelier in 2017 opgericht. Slachtoffers van geweld maken bij dit initiatief producten van stoffen die A House of Happiness anders weg zou gooien. De vrouwen creëren bijvoorbeeld vlaggenlijnen en tipi’s van het restafval. De gemaakte producten worden onder andere verkocht op een webshop van het initiatief en op de Recycle Boulevard. „Een duurzaam initiatief”, noemt projectleider Annemarie van Rijn het.

Lees de rest van dit artikel op Leeuwarder Courant 

© 2017 - 2021 L.A.P. Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel