PERSOONLIJKE VERHALEN

Benieuwd hoe onze vrouwen werken in het L.A.P. Atelier ervaren? En wat ze hiervan leren? Lees dan gauw verder…

In verband met veiligheid worden er geen namen of foto's van de vrouwen bij de berichten geplaatst.

  

"Ik heb mijn tijd bij L.A.P. Atelier  als heel bijzonder ervaren. Vanaf het eerste gesprek was ik al onwijs enthousiast over dit project. Creatief bezig zijn,  stoffen en textiel zijn altijd al mijn passie geweest. Daarnaast ben ik milieubewust en een groot voorstander van “groene” projecten. L.A.P. is een perfecte combinatie van die twee.

 

Wat mij het meest is bijgebleven is de fijne sfeer bij L.A.P. en A House Of Happiness, waar L.A.P. is gevestigd. Hier werd ik als volwaardig medewerker gezien. Er werken fijne mensen in het atelier die altijd willen helpen met het inrijgen van de naai- of lokmachine. Ook op kantoor werden mijn ideeën serieus genomen. Zo mocht ik zelf aan de slag met een Do-It-Yourself-kaart en kreeg hulp van een grafisch designer. Het resultaat is een professioneel, gedrukte kaart. Daarnaast vond ik het erg leuk en leerzaam om met verschillende mensen samen te werken en ook nieuwe mensen in te werken binnen L.A.P. Ik mocht  ze helpen met alle verschillende werkzaamheden, zoals knippen, naaien, vouwen en lokken.

 

Ik hoop dat dit project een succes wordt. Een stap naar een groenere en betere wereld en hopelijk voor vele meiden en vrouwen een opstapje naar een echte baan en een leven buiten Fier."

 

  

 

Nadat ik op 20-jarige leeftijd was bevallen van een zoontje, was ik extra gemotiveerd om een opleiding te gaan volgen. Ik wil graag een diploma halen, zodat mijn zoontje en ik een mooie toekomst tegemoet gaan. Ik vind het alleen heel lastig om een opleidingskeuze te maken. Voor mijn zwangerschap heb ik namelijk twee keer voor een opleiding gekozen die ik achteraf helemaal niet zo leuk vond.

 

Toen de leermeester van L.A.P. mij vertelde over het L.A.P.-atelier, was ik meteen enthousiast! Ik vind het heel tof dat  L.A.P. stoffen recycled. Ook de producten die ze maken, vind ik heel mooi en uniek.

 

Inmiddels werk ik al een tijdje bij L.A.P. Ik  heb het er erg naar mijn zin. Ik heb geleerd dat het niet erg is om fouten te maken, je bent hier immers om te leren. Ook de sfeer tussen de meiden/vrouwen is heel gezellig. Het werk (naaien/locken/knippen) vind ik zelf zo leuk, dat ik mij heb aangemeld voor de opleiding Styling/Design. Ik kan niet wachten om te beginnen met de opleiding. Dat ik nu deze stap heb kunnen en durven  maken, heb ik echt aan L.A.P. te danken. Ik vind het L.A.P. atelier een heel mooi project waar meiden/vrouwen een nieuwe kans krijgen zichzelf te ontwikkelen. Ik hoop dat L.A.P. in de toekomst nog veel meer meiden  een duwtje in de goede richting  geeft. Op naar een mooie toekomst!”

‘Toen ik een jaar bij Fier woonde en niet wist welke opleiding ik wilde gaan doen, ben ik bij het L.A.P. Atelier gaan werken. En nu weet ik wel wat ik wil. Ik ben net begonnen aan de opleiding Styling & Design en daarna wil ik graag een eigen bedrijf beginnen. Een duurzaam bedrijf, zoals House of Happiness. En ik wil later graag meiden begeleiden, zoals ik zelf begeleid ben.

Als ik op school zit, gaat mijn zoontje naar de opvang. Dat vind ik wel moeilijk. Maar ik weet dat het goed is, want door L.A.P. en de opleiding, kan ik later geld verdienen om voor mijn zoon en mijzelf te zorgen.’

 

‘Ik vind het geweldig hoe ze bij L.A.P. met mij omgaan. De begeleiders steunen me altijd, ook toen ik het moeilijk had en niet altijd naar het atelier kwam. Toen werd ik iedere dag gebeld en hebben ze mij niet aan mijn lot overgelaten. Dat vond ik moeilijk, maar ik begrijp dat het ook goed voor mij was.

Nu weet ik dat je zelf je leven kunt kiezen. Dat je móet kiezen. En je moet je grenzen aangeven, want als je dat niet doet, kom je altijd mensen tegen die eroverheen gaan. Door L.A.P. lukt het mij nu om positief naar mijzelf te kijken.’

 

© 2017 - 2024 L.A.P. Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel