L.A.P. LIEFDE, AANDACHT EN PROGRESSIE

L.A.P. staat voor liefde, aandacht en progressie. Voor elkaar, de producten en de planeet. Het L.A.P Atelier is een initiatief van A House of Happiness en Fier.

Fier is een expertise-en behandelcentrum op het terrein van geweld in afhankelijkheidsrelaties. L.A.P. Atelier biedt de cliënten van Fier de kans om zich te ontplooien. A House of Happiness is een bekende hollandse gordijnenfanbrikant. Samen geloven wij in een sociale en circulaire samenleving. Een samenleving waar producten niet worden weggegooid, maar hergebruikt en gemaakt onder sociale omstandigheden.

Toeleiden naar de arbeidsmarkt
L.A.P. Atelier is een sociale onderneming waar slachtoffers van huiselijk en/of seksueel geweld hun leven weer in eigen hand nemen. Door het opbouwen van werknemersvaardigheden en zelfvertrouwen, werken zij aan hun sociale en economische zelfredzaamheid. Bij het L.A.P. Atelier worden de vrouwen en mannen zoveel mogelijk begeleid en gestimuleerd om weer de stap te zetten naar een baan op de arbeidsmarkt. Bekijk hier een factsheet over onze sociale impact.

Herbruik van kwalitatieve reststoffen
Jaarlijks maakt A House of Happiness ruim 250.000 gordijnen op maat en levert meer dan 5.000.000 meter stof. Door de grote productie, blijft er regelmatig kwalitatief goede textiel over. Variërend van 10 centimeter tot 3 meter. In totaal gaat het om zo'n 100.000 meter reststof per jaar. In het L.A.P. Atelier worden deze kwalitatieve reststoffen omgetoverd tot nieuwe waardevolle textielproducten, want weggooien is zonde. De stoffen worden verwerkt tot duurzame én hippe vlaggenlijnen en tassen.

Een schonere wereld door L.A.P.  
In de Grote Oceaan drijft een plastic massa die ongeveer 34 keer zo groot is als Nederland. Bijna alle plastic die ooit gemaakt is bestaat nog steeds in een of andere vorm. Toch wordt er nog steeds massaal gebruik gemaakt van ballonnen, plastic vlaggetjes en tassen op feesten en festivals. Ook het oplaten van ballonnen wordt in veel gemeenten nog steeds gedaan. De gevolgen voor dieren zijn verschrikkelijk. Ze raken verstrikt in de linten en de ballonresten worden in magen van oa schildpadden en vogels teruggevonden.

Een schonere wereld, daar staat het merk L.A.P. voor. Onze duurzame vlaggenlijnen en slingers van restmaterialen zijn uniek en gaan jaren mee. We maken ook allerlei soorten tassen en hoezen, om het plastic gebruik in de wereld terug te dringen.
 

 

© 2017 - 2024 L.A.P. Atelier | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel